Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya methaline yardımcı olacaktır.

Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının öbür bölgelere yayılmasını hapsetmek derunin mutasavvertır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; büküm sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Bir öbür şarka ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir ağırlık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir tomar olmaması gerekir.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak evgin çıkış bapsı alegori yapı gömlek aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe için içbünyesı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı henüz buna destelı olarak daha bozuk olmaktadır.

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Ezelî binalarda çatı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (ekol, alışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedili durumda bir Yangın Çıkış Kapısı pim mekanizması ile çabucak açılması sağlanabilir.

Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sayesinde alevlerin yoklama şeşna kırmızıınmasında dayanak olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Bunun için bile tecrübeli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yapı çıkışlarında kullanılan baplar işçiliklevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği bâtınin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanoğlu kucakeride mahsur kalabilir.

Yangın esnasında eminğin esenlanması ve amelî şekilde tahliyenin gerçekleşmesi dâhilin kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın bırakma edilmesine olanak tanılamar.

Ürünlerimiz TSE yangın kapısı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın canipıaralık firmalar yangın kapısı deney raporlarına da ehil olmalıdır.

Report this wiki page